Helende gedichten op een website over muziek??

Ik zal het je uitleggen..

Mijn naam is Carola de Koning en voor ik mijn muzikale avontuur aanging, werkte ik als groepsleerkracht in het basisonderwijs en later als bijlesdocent en kindercoach in mijn eigen praktijk.

Ik begeleidde kinderen met allerlei problemen en gaf gastcolleges op pabo Thomas More (in Rotterdam).

Ik schreef vele gedichten voor en over bijzondere kinderen om moeilijke onderwerpen en problemen op een leuke en makkelijke manier met hen bespreekbaar te maken en ze het gevoel te geven dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn. Juist omdát ze zijn wie ze zijn.

Er ontstond een boek met de gedichten en daarnaast kwam er een baan bij een educatieve uitgeverij. Door de muziek en mijn werk is er te weinig tijd om me ook goed te focussen op de promotie en verkoop van Het Grote Gedichtenboek.

Maar ik wil wel heel graag dat het boek verkrijgbaar is voor iedereen die hier behoefte aan heeft. Vandaar deze pagina.

Download hier gratis de eerste 11 pagina’s van Het Grote Gedichtenboek (inclusief 2 gedichten!) (PDF)>>>

Helende gedichten

Hoe vaak werd je je opeens bewust van iets of viel ‘het kwartje’ na het lezen van een metafoor, sprookje, anekdote, verhaal of gedicht? Deze bijzondere teksten bevatten vaak een wijze les of boodschap die je in het diepste van je wezen raken.

Woorden die je herkent en waarin erkenning, begrip en liefde schuilt. Ze zijn ontzettend krachtig.

Ik word hier heel rustig van mama.
En dat gedichtje over boosheid, dat gaat over mij.

Mijn helende gedichten zijn gedichten voor en over bijzondere kinderen* om moeilijke onderwerpen en problemen op een leuke en makkelijke manier met hen bespreekbaar te maken en ze het gevoel te geven dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn. Voor thuis, op school en in de (kindercoach)praktijk.

*kinderen met faalangst, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, ad(h)d, onzekere kinderen, hooggevoelige kinderen, hoogbegaafde kinderen, kinderen die last hebben van stress of angst, kinderen met autisme, kinderen die zich niet goed genoeg of anders voelen

Kinderen die zich onbegrepen, niet op hun gemak voelen in de huidige maatschappij en het gevoel hebben nergens bij te horen, durven vaak zichzelf niet meer te zijn. Dit zorgt voor veel stress. En langdurige stress is zeer ongezond voor lichaam en geest.

Barbara Wren zegt hierover in haar boek Cellen van Licht: “De ervaring dat we niet kunnen zijn wie we zijn geeft de meeste stress.”

Deze kinderen vinden in mijn gedichten herkenning, erkenning, begrip en geruststelling.

Over ‘Hooggevoelig’: Het gedicht dat mijn dochter zo raakte toen ik het voorlas, dat ze slikte en heel zachtjes zei: ‘Mam, dat weet bijna niemand hoor..’ -Ciska Tromp

Ieder gedicht heeft een mooie en bijzondere boodschap. In het ene gedicht wordt deze boodschap op een realistische manier gebracht en in het andere gedicht op sprookjesachtige wijze..

Als je het lastig vindt om je bijzondere kind te helpen met zijn probleem of met wat hem dwars zit, zijn de gedichten een mooie aanleiding om in gesprek te komen. Soms is een gesprek niet eens nodig en doen de gedichten hun werk al als ze alleen maar (voor)gelezen worden.

Ik hoop dat de gedichten ook jouw kind weer laten stralen. Voor zichzelf, voor jou als (groot)ouder en voor de hele wereld. We hebben het nodig…

Wat anderen zeggen

Vandaag is voor mij weer bewezen hoe belangrijk jouw gedichten zijn.
Ik pakte het boek in een opwelling mee voor mijn nichtje die zeer gevoelig is en volgens mij heel slim.
Ze heeft het moeilijk en heeft erg veel last van boosheid.
Ik heb het boek bij haar achter gelaten en heb haar gezegd dat hier allemaal hele mooie gedichten in staan waar zij zich misschien wel in zou herkennen en waar ze misschien wat aan zou hebben.
Ik krijg net een berichtje van mijn zusje dat mijn nichtje het volgende zei:
‘Ik word hier heel rustig van mama. En dat gedichtje over boosheid, dat gaat over mij.’
Dankjewel Carola dat je dit voor elkaar kunt krijgen!

Linda van Zwieten – trainer en coach

Alle gedichten zijn raak! Ze zetten je op een diepere laag in beweging, roeren je, raken je in je hart.
Mandy van Willigen – Ros Gestaltpsychotherapeut, kinder- en jeugdcoach

Puur en eenvoudig. Zowel voor kinderen als voor volwassenen.
Gerdy Esser-Oostvogel

Je gedichten zijn zo mooi. Ik word er iedere keer weer stil van..
Connie van der Veeken

Als je graag met verhalen en metaforen werkt, mijn ervaring is dat dit vaak het denken ‘passeert’ en daardoor recht naar het hart en het onbewuste gaat, is Het Grote Gedichtenboek voor Bijzondere Kinderen wellicht iets voor je.

De thema’s van de gedichten in het boek variëren van faalangst, onzekerheid, hooggevoeligheid, opkomen voor jezelf tot adhd, je hart volgen, je anders voelen enzovoort.

Recensie vakblad Hypnotherapie

Wil je mijn gedichten gebruiken?

In bijvoorbeeld je boek, training, opleiding enzovoort?

Dit mag als je hiervoor mijn schriftelijke toestemming hebt.

Als je in een e-mail uitlegt wat precies je bedoeling is, zal ik me erover buigen en je zo snel mogelijk laten weten of ik je verzoek kan inwilligen: contact@caroladekoning.nl

Als je Het Grote Gedichtenboek voor Bijzondere Kinderen aanschaft, mag je het boek in jouw sessies en/of lessen gebruiken.

Een lieve groet,